Kisacik

Merhaba panpislerim. Uzun zaman oldu bir sey yazmiyorum. Ne yapiyorsun derseniz aslinda okul disinda bir sey yaptigim da yok ama bir turlu o tembel popomu kaldirip da suraya yazi yazmaya ikna edemedim kendimi. Biliyorsunuz, oluyor bazen boyle seyler.

– Ise gelirken bisikletle gectigim yolun bir kisminda yanyana duran iki adet buyuk cop konteyneri var. Bunlarin arasindan geciyorum gidip gelirken. Dun, olagandan dar bir gecit birakacak bicimde birbirlerine yaklastirilmislar. Uzaktan gelirken farkettim, “Lan dedim bu alet gecmez o aradan.” sonra tabii ustte bahsettigim usengeclik sebebiyle, “Amaaan gecmez olur mu lan! Bu gecmeyecek de ben mi gececem. Kocaman yer a…. k….!” diye kufuru bastim icimden. Hizi biraz azalttim tabii ne olur ne olmaz diyerek. Tam cikacak gibi oluyordum ki caat diye bir ses duyduktan sonra kendimi yerde buldum. Sag tarafta bulunan frenin mandali takilmis. Dolayisiyla on fren de mala baglamis oldu. Geldim okula. Freni tamir ettim. Gectigim yola da alternatif bir yer buldum. Artik oradan gidip geliyorum.

– Evdeki buzdolabi durduk yere bozuldu. Evde de ben haricinde kimse olmadigi icin tatil dolayisiyla -doktoranin gozu kor olsun- is basa dustu. Ilk basta ne yapayim bilemedim. Hani servis cagirsam garantisi var mi, garantisi yoksa madem orijinal servisi cagirmayayim yan sanayiiden cagirayim falan dedim. Sonra baktim olacak gibi degil orijinal servisin telefon numarasini rehberden buldum.

Rehber

Telefon Rehberi

Ilk dedim servis ucreti nedir ne degildir falan, “Flat rate uygulamaniz var mi?”. Uygulamanin aynen o sekilde oldugunu tamirin bes dakika da surse dort saat de surse ayni iscilik bedeli ile ucretlendirildigini o ucretin de $125 oldugunu soyledi. Sonra da degismesi gereken bir parca varsa onun da ucreti alinir ekstra dedi. Sonra ben full-time calistigimi after-hours servis olup olmadigini sordum. Yokmus. Zaten olsaydi sasardim. Tamam ogleden once kesin gelecekse yollayin yok gelemicekse gelmesin hic diye cemkirdim adama. Oglene kadar hallederiz manasina gelen bir seyler dedi. Ofisi aradim, dolabin durumunu anlattim sakalar espriler yapildi, ogleden sonraya kadar beklemeyin beni dedim o isi hallettik. Sonra 10.30 gibi cakal buzdolapci geldi. Aldim iceri. Ilk sorusu su oldu? “Nokia sarji var midir acaba bir ihtimal sende?” Auahsuahsduahsduh o anda “ince uclu mu kalin uclu mu?” diye sormak geldi icimden ama nereden bilsindi o espriyi. Gulerek odadan getirdim, telefonunu sarja taktik. “Isi geliyor muydu kapagini actiginda dedi?”, “Geliyordu termostat ayarinin bulundugu yerden, ampulden sandim cikarttim.” dedim. “Heaa buyuk ihtimalle termostat bozulmustur.” dedi. Arabadan yeni termostat aldi getirdi. Degistirirken baya da eskiymis mealinde yorum yapmayi da unutmadi. “Valla,” dedim “ev sahibem 20 seneden fazladir calistigini soyledi daha bu sabah.”. Ondan sonra “Artik degistirmenin vakti gelmis.” dedi. Termostati degistirip lambayi takti geri, calismaya basladi dolap. “Uzun sure bozulmaz artik.” dedi. Dedim “20 sene goturur daha de mi?”. Gulduk, “Bozulursa da ben gelmem zaten 20 seneye emekli olurum.” dedi. $179.62 ucretini rica etti. Gittikten sonra ofisi aradim tekrar geliyom diye. Atladim bisikletime, yeni ve eskisine nazaran daha guvenli yoldan okuluma geldim.

– Simdi bir kere adiniz bir isi biliyoya cikti mi yandiniz demektir. Benim de hasbelkader mass-balance yaptigim duyulmus. Yan odadan arkadas geldi az bakabilecen mi diye. Gittim baktim anneaaam ulan baktim da o datayi reconcile etmek icin iki gun ugrasmak lazim spreadsheet tabanli yazilimlarla. -excel, calc, numbers- Sunlari sunlari yaptim ama olmuyo diye anlatiyor bana. Hafiz sen bunlari iyi soyluyon bana da o isi ben buradan yapamam bunu sen kendi kafana gore duzenlemissin ne bir aciklama ne bir sey var. Zaten karmasik da datasi -1M-2A-3B-4A-5L-* biliyon mu dedim. Yok dedi. Illa spreadsheetle yapacaz yani. Oturduk birgun datasini duzeltmeye calistik. Data da problemli, bazi hayati kisimlar eksik olmadi tabii. Dedim sen -1M-2A-3B-4A-5L-* ogren zaten kolay kullanmasi. Yarin ben sana ogle arasinda anlatirim kaparsin diyerekten hallettim. Neyse simdi onu da anlattim. Artik gelmez diye tahmin ediyorum. Kendi isimi yapamiyom lan iki gundur.

Boyleyken boyle. Gene anlatirim vakit olunca bir seyler.

*seo yaptim burada. gidip programin gercek adini aratanlar gelip burayi bulmasin diye. sayilar ve tireler olmadan okuyosunuz. bizim okulda kucuk bir grubun kullandigi ve ticari olarak satilmayan bir program oldugu icin hit almasin.

3 thoughts on “Kisacik

  1. tembel popo ne lan, bu ne kibarlık! bu arada postu resme kadar sandım ve oraya kadar okudum. ama bi baktım daha devamı var. özeti gelene kadar okumam.

  2. Pingback: » Geri Donuyoruz Lan Sanki! Uygunsuz Icerik

Leave a Reply