tavuk bulyon


şimdi yazdığıma tavuk suyu muyu dendi ben de daha compact olsun gibisinden, güneşin içimizi ısıttığı şu günlerde küçük küçük notlar hazırladım saçlarımdaki çocuksu aceleciliğe benzeyen…

1. hıyarla çikolatayı aynı anda yiyince insan bir garip oluyor. yedim ordan biliyorum. köy dokusuyla kent yaşamını birleştiren, şehre hem yakın hem uzak.

2. şimdi şu yukardakini yazarken aklıma geldi. hergün okula giderken yolda gördüğüm tabelalardan, çayyolu izlenimlerimden ve televizyon reklamlarından çıkardığım kadarıyla eğer kör itin öldüğü bir yerde site yapıyosanız, tanıtımda mutlaka “şehre hem yakın hem uzak” mottosunu bulundurmanız gerekiyor. ev almaya niyetlenenler sabah kahvaltıda bazlama, öğle yemeğinde suşi yeriz sanıyor bu reklamlar yüzünden. tutup “gelin de keriz gibi her gün tonla benzin parası ödeyin, en yakın akrabanıza 3 saatte gidin, akşam işten dönerken canınızdan bezin” diyecek değiller ya! isimleri acayip bu evlerin. inanılmaz havalı (aqua peras, yakut villaları, lüksyaşamkent). 90ların çirkin ama havalı isimli çocukları gibi. isme aldanıyorsun fakat bildiğin site.

3. havalı isim demişken sınıflarımın birinde ismi necmettin batuhan olan insan var. her okuyuşta devrelerim yanıyor. tee-pee anlatmıştı, bir arkadaşının dedesinin ismi “berk”miş. baya güldük. hatırladım dün akşam kendi kendime güldüm. aklıma zaytungdaki pelin isimli ilk babaanne torununu parkta gezdirirken görüntülendi temalı espri geldi. benden çok iyi babanne olur yalnız. ismim ve giydiğim deve tüyü renkli ten çorap yakışır yanyana.

4.mesela isim bence önemli bişey. geçen video sitelerinden birinde “zortukkk” diye bir üyenin yazdığı yoruma takıldım. aslında takıldığım koyduğu resimdi. adam gayet bir düğünde çekilmiş takımlı fotografını koymuş, böyle 40 yaşlarında bıyıklı, esmer bir adam. kendi resmi olduğu aşikar öyle feyk filan da değil. insan neden kendine zortukkk diye isim seçer. hadi seçtin niye resmini koyarsın be adam? beğendiği videolar “golf oynayan harika kızlar”, “dünyanın en pahalı arabası”, “türkün türkten başka dostu yok”. video isimlerini uydurdum ama temalar aynı. sanırım bu açıklama yeterli olmuştur.

5.şimdi isim vermeyeyim de “the” yerine “dö” diyor lan resmen. american dream buraya kadarmış.

6.dün hayatımda ilk defa kendi rızamla perde yıkadım ve astım. türkçeye “perde astım” diye bir deyim kazandırasım var.3 gün durmamacasına farfara oynamışım gibi kolum kanadım kırık bugün. sahip olduğum her eşya lavanta koksun diye girdiğim bu sonuçsuz çaba beni ve sevenlerimi üzüyor. fakat kendimi durduramıyorum.

7.sadece çok gereksiz zamanlarda bebek gibi görünen saçlar, neden önemli bir günde puştluk yapıyor?

bu kadar… (bu da romantik çıkış)

edit: zortukk un size linkini vereyim dedim bi girdim siteye adam beğendiği videoları silmiş. lan bu kadar olmaz ya!

edit2: bi de şunu eklemezsem ölecem ya! dün gece tee-pee erkenden yatınca, ben de napayım kalan boş vaktimde türlü gereksizlik. uyandırıp şunu göndericektim de, her gece bir defa uyandırma hakkımı kullanmıştım önceden. link şu. aç da gül.

4 thoughts on “tavuk bulyon

Leave a Reply