Hayati Onem Tasiyan Asker Malzemeleri (Sneyl’e Adanmistir)

Boyundan askili cuzdan: Bu yoksa gitme zaten. Hem kendini yakarsin hem askerligini. Her askerin, kunyesiyle birlikte boynuna asmasi gereken yegane parca budur iste. Bunsuz askerlik yapanin askerligi sayilmaz. Icinde askerin not defteri, bir de sibel can fotografi olmasi gerekiyor.

Kucuk tuz posetleri: “Bu ne lan?” dedigini duyar gibiyim. Koskoca TSK’nin isi gucu yok da size tuz mu dagitacak lan kumanyanin yaninda? Iste daha onceden fast foodculardan stokladigin o ufak tuzlar uzun sureli intikallerde iyot ve elektrolit dengeni saglamaya yardimci olacak. Iyot’tan o kadar emin degilim. Sonucta adam ucuza gelsin diye iyotsuz tuz aliyodur. Ne sandim kocum? Bunu da baska kimse soylemez haa. Demedi deme. Ha yoksa da uzulme, nbh_ amcoolumun montunun cebinde kesin vardir. Ondan istersin.

Nasir yakisi, vatka, hijyenik ped ya da bulasik sungeri: “Bunlar ne ise yaricak lan?” diyorsun kendi kendine. Cahillik etme yegen. Bunlardan birini sec gotur. Opsiyonlu yani. Kapis? Bot var ya bot he onun iste topuk kismina modifikasyon yapacaksin ki ayaklar rahat etsin. Yapmazsan nasir yakisi ile nasirlari tedavi edersin. Ayagini vurursa sonra denemecan amcoolum dediydi dersin. Hijyenik ped’den o kadar emin degilim. Kogusta cesitli espriler donmesine neden olabilir. Olmaz degil. Insan bu.

Kulak tikaci: 50 kisi yattigin yerde benim desibelimde 5 kisinin kogusun akustik acidan stratejik noktalarina yerlestirildigini dusun. Kulak tikacin olmasa delirirsin. O acidan hayati bir malzeme. 

Bulasik eldiveni: Artik yemekhanelerde eldiven varmis diyorlar ama sen yine de al yanina 2 takim scotchbrite. Sonra bana cok dua edersin. Evet bunlar disindakiler ikinci derecede onemli oldugundan buraya yazma ihtiyaci gormuyorum. Bunlar ama cok onemli. Hele ki sibel can fotografini unutursan valla tezkereyi alamazsin.

– O simdi asker cani neler ister?
+ Neler?

8 thoughts on “Hayati Onem Tasiyan Asker Malzemeleri (Sneyl’e Adanmistir)

  1. niye kendi yazilarimin altina ilk yorumu ben yapiyorum? cunku soyle bir gozlemim var. mesela agaca nasil asilama yapilir sonra o agac manyar buyur kocaman olur falan heh ayni o sekilde. simdi ben mesela buna yorum yazmasam adim gibi eminim ki bu yazi yorum alacak bir yazi degil. ama bu yorumlarda pasi veriyorum ki muhabbet donsun bir seyler olsun. asiliyorum yani. heee ulan cakala bak ya.

  2. 900 pc kapasiteli konya'daki bir internet cafeden herkese selamlar. yine birkaç rdm getirdim sizlere. post ile ilgili yorumuma gelince askere götürülmesi gereken en önemli şey kilittir. çeşitli boylarda en az 4-5 tane hem de.

  3. lan 400 bilgisayarin lafi mi olur aramizda. dert ettigin seye bak yahu. sen kafani bunlara takma aslanim. iuasfioasudgfouiasgdf. her seyin bir caresi vardir. prozac kaca?

  4. en sonuda girebildim bende. teknik ekibe çok teşekkür ederim.
    lan beraber bot mu bağladık, sanki bana anzac askeri olarak yerine getirdin vatani görevini. tööbe tööbe

  5. en sonunda girebildim ben de. bi ara da yazıyı yazarım artık. işin aslı belli olmuş zaten.

    kardeş çok yerinde bir paylaşım olmuş teşekkürler. uzman çavuşun da dediği gibi kilit çok önemli bir nesne. 4 tane götürcem ben.

    cüzdan hazır zaten. bulaşık eldivenine gerek yok. kulak tıkacına gerek yok. artık bir çaresine bakarız. kısacası hazırlıklar tamam gibi. yarın gidip bir traş kutusu falan alcam işte. öyle yani. nigosiyat.

  6. oyle olmaz. eksik malzemeyle gidersin valla. 4 kilit cok zaten 2 tane gotur yeter. asudhuashd sanki bana beraber bot bagladik ya. ne demek lan bu?

Leave a Reply