Achtung Achtung!

Uzun süredir Almanya’da bir manastırda XVII. yy Avrupa Yemek Kültürü eğitimi aldığım için aranızda bulunamadım. Yeni gelen arakdaşlarıma hoşgeldiniz der eskiden beri burada bulunan arkadaşlarıma da hæßiktiri bir borç bilirim.(ps: küfür olmayan yazılara yorum gelmeme durumu)

Neyseki ayrılığımız kısa sürdü. Kısa falan değilmiş. Üşenmedim aradım buldum son postumu. Resmen 31 Temmuz 2009. Ama bundan sonra böyle olmacak. Bu Böyle Biline!

Çünkü manastırda tam bir XVII. yy havası vardı. O ortamı yaşamadan o yemek kültürünü öğrenemeyeceğimiz düşünülmekteydi üstadlarımız tarafından. Bu yüzden interneti kullanmamıza yasak getirilmişti. Ortamı merak edenler buyursunlar baksınlar. Nereye mi baksınlar? Buraya! Neden yağlı boya tablo derseniz.. Eee kaçıncı yüzyıl sonuçta.. Keşke III. yy olsaymış. Ama kısmet işte bu işler..

Yemek kültürümden faydalanmak isteyenler içinde bir sürprizim yok değil. Kısa bir süre içinde Çayyolunda restoranım açılacaktır. Gelişmelelerden haberdar olacaksınız.

13 thoughts on “Achtung Achtung!

  1. ilk yorumun yazar tarafından kaldırılmasının nedeni içtimayı iştima diye yazmasıdır. haberiniz olsun. hadi ben bi yemek yiyim.

    asdhuashduashduasdha.

  2. auıshdaıuda. eski bir alışkanlık işte. doğruyu öğreneli de 1 sene ya oldu ya olmadı. ayrıca yöneticilerinden birinin ufak bir yanlışını tüm okurlarıyla paylaşan müdür mü olur a.q.

  3. benim askerlik olmadı bu sene ya.
    hiç bir birliğe yerleştirilemediniz dedi. artık seneye daha sıkı hazırlancam.

    ne oldu deja-vu mu oldu konsolos. küfür etme it!

  4. konsolosa hediyem olsun. madem kaldirdin iyice kaldirsana demezler mi adama. sonra burada dalga gecerler iste. ohh olsun. oausdhfiausdhf.

  5. lan yalniz nbh_ in bu yaziyi yazmasi yemin ediyorum super. Bence tam bir blog postu. Adam kendini cok gelistirmis. Sondaki iki imla hatasi da olmasa oha nbh_ yazmis olamaz diyecektim. Sagolsun utandirdi beni. asioudhaiosduh.

Leave a Reply